כף טרפה בסיר חם

שאלה:

כף טרפה שעירבבו איתה את המאכל.
מה דין הסיר והאוכל?

תשובה:

שלום וברכה

אם הכף אינה בת יומה, כלומר בליעת האיסור לא נעשתה בה ביממה האחרונה, או אפילו רק יש לכם ספק אם נעשתה בה בליעת איסור ביממה האחרונה הסיר והאוכל מותרים, אבל אם בליעת האיסור היתה ביממה האחרונה [מאכל אסור רותח עורבב בכף הזו], צריך שיהיה פי שישים במאכל כנגד חלק הכף שנתחב בו, אחרת הוא אסור והסיר טעון הכשרה.

ערב טוב.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. במחילה, אני מבין שהתשובה מבוססת על כך ש24 שעות העוברות על טעם בלוע בכלי פוגמות את אותו הטעם. ומה לגבי מאכלים חריפים שיתבשלו מעתה בסיר המדובר? האם אין הלכה שחריף מחזיר טעם פגום לשבח?
    תודה וישר כחכם

  2. דבריך נכונים כאשר הבליעה תהיה בטעם משובח, שאז גם אם יעברו 24 שעות בדבר חריף זה משתבח, אבל אם לכתחילה זה בלע טעם פגום, אין חשש כזה, וזה דין פשוט.