חלום על נפטר

שאלה:

שלום רב כבוד הרב ,
חלמתי חלום על אמא שלי שנפטרה .
אני חוזר לביתי ומגלה שהבית ריק לגמרי מכל התכולה שהיתה בו ממש ממש ריק הדירה ריקה לגמרי פתאום הגיעו לבית שלי אמא שלי שנפטרה לפני כחצי שנה ואבא שלי שיבדיל לחיים ארוכים בשלב זה התעוררתי מהחלום אשמח לדעת את פירוש החלום
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

תמיד החלום על הנפטרים בא להזכיר לנו שאנחנו יכולים להועיל מאוד מאוד לנשמתם, בפרט בשנה הראשונה שהם זקוקים לנו מאוד. אדם בעולם הזה יכול לאסוף זכויות, לאחר הפטירה אין יותר אפשרות כזו, ואז הוא מתאווה לכל בדל זכות שניתן להוסיף, שהוא רואה ומכיר בה שהיא חיי נצח, הזכות היחידה שיכולה להועיל לו, הוא כאשר צאצאיו כאן בעולם הזה מתחזקים בתורה ובמצוות ועושים מעשים טובים לעילוי נשמתו. על זה אמרו חכמיםן "ברא כרעא דאבוה", הבן הוא רגל של האב ויכול להוליכו ממקום למקום – בעולם העליון.

בשורות טובות והמשך לעשות רק טוב.