הלוואה עד שיבוא המשיח

שאלה:

דרך העולם הוא שכשאדם מבקש מחבירו הלוואה ממונית, ומתנה שזמן הפירעון יהיה בזמן ביאת המשיח, אזי אין המלווה מוכן להלוות לו.
ויש להבין האם ע"פ האמת כן צריך להלוות, דהרי אנו מאמינים באמונה שלימה בביאת המשיח בכל יום שיבוא.

תשובה:

האמונה והציפיה לא סותרת את הידיעה שלא בטוח שנהיה ראויים לכך, הרי אנחנו יודעים שכבר די הרבה שנים עם ישראל מחכה ועדיין בן דוד לא בא. אמונה אין פירושה להיות טיפש, אלא לקוות שנהיה ראויים, לצפות למשיח זה כמו לצפות לאוטובוס, אתה יודע שלא בטוח שיבוא מהר, אתה מקווה מאוד שיבוא מהר, ואתה גם מסתכל כל הזמן לאופק לראות אולי הוא כבר בדיוק בא… אתה מודע לכך שיכול לבוא כל רגע מקווה שכך יהיה, ומתכונן לכך כל הזמן…

שנזכה במהרה!

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. המשוואה לא הכי מדוייקת. יש את הגדולים שתפרו פראק למשיח ולא הסתכלו באופק לראות מתי העגלה (אוטובוס בלשונינו) יגיע כבר

  2. לא אמרתי שחייבים לחכות לאוטובוס… רק אמרתי שסוג הצפייה המחוייבת היא כמו שאני נוהג בחוסר סבלנותי, כאשר אני ממתין לאוטובוס…