החזקת מטריה בתפילה במנין קורונה

שאלה:

ערב טוב! במניינים שבחוץ בשמונה עשרה: א) האם ניתן להחזיק מטריה פתוחה? ב) לפתוח מטריה אם מתחיל גשם? ג) לעמוד על מדריגה?

תשובה:

שלום וברכה

אין לעמוד על מדרגה כמבואר בשו"ע סי' צ סעי' א, לגבי מטריה, כאשר לא יורד גשם ודאי אין להחזיקה, אבל אם יורד גשם, כיון שזה חלק מצרכי התפילה נראה להקל כמו החזקת סידור.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. מדרכה רחבה אינה מדרגה, כיון שהיא רחבה ונוחה ואין בה טירדה, בפרט שאינה גבוהה ג' טפחים, ראה משנה ברורה שם ס"ק א.