קניית תרופות בזול עבור מישהו אחר

שאלה:

בס"ד
שלום לכבוד הרבנים הגאונים שליט"א
יצא לי להיתקל בשאלה מה יהיה הדין אם מישהו מבקש עבורו מרשם לתרופה שאין לו בה שימוש כי הוא מקבל עליה הנחה מהקופ"ח,ואז הוא נותנה לאדם אחר כדי להוזיל עבור אותו האדם את העלויות.
האם הדבר מותר? מה הדין בדיעבד מותר להשתמש?

תבורכו מפי עליון-בס"ד מאוד נשמח למקורות.
חג חנוכה שמח וכל הישועות והברכות יחולו עליכם ועל כל עמו"י.אכי"ר.

תשובה:

שלום וברכה,

אסור לקנות תרופות עבור חבר ששייך לקופ"ח אחרת. הקופ"ח לא אמורים לממן חברים של קופ"ח מתחרות, ויש בדבר משום איסור גזל.

גם בבני הבית אחד אם בן זוג אחד רשום בקופ"ח אחד אסור לו לרכוש תרופות מקופ"ח שלו עבור אשתו או בניו שרשומים בקופ"ח מתחרה.

לקוח רכש תרופות לעצמו ונשאר לו מהתרופות או שאחר הקנייה לא הוצרך לתרופה במקרה כזה מותר להעביר לאחרים.

בהצלחה.