תפילין מהודרות

שאלה:

שלום רב
אני מעוניין לקנות תפילין חדשות,וברצוני לדעת איזה הידורים יש בבית של תפילין חוץ מבהמה גסה ופרוד,האם מה שנקרא בשוק..עבודת יד זה הידור?ומה לדרוש ממי שקונים הבתים אשמח לפירוט כי אני רוצה להשקיע בהכי טוב שאפשר.
כמו כן בכתיבת הפרשיות מה צריך לדרוש מהסופר על מנת שנעשה זאת על הצד הכי מהודר בעז"ה אשמח לפירוט מלא.
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

יש כמה הידורים היום מלבד מה שהזכרת, בענין עשיית השי"ן בתפילין של ראש, שיהיה משוך עבודת יד בלי דפוס קודם, מעברתא של הרי"ף – שהחוט עובר בין הבתים, עבודת יד ולא מכונה, יש מקםידים על עור שחוטה, ויש מקפידים גם לא אופניים, יש עוד הרבה הידורים, אלו הבולטים. אבל הדבר הכי הכי חשוב, זה שעושה הבתים יהיה ירא שמים בתכלית והגון, שלא יהיה חשש חלילה שהיה איזה נקב קטן שהוא תיקן ולא סיפר שמי יודע מה בדיוק היה ואיך יתפתח, וכל שכן בפרשיות, אולי היתה איזו נגיעה שהורה היתר לעצמו, או שאל רב והתיר לו בדיעבד אבל זה כבר לא מה שחיפשת וכו', לכן ההיגור הכי חשוב זה האיש שעושה את המלאכה, מי הוא ומה הוא…

בהצלחה רבה ושבת שלום.