כלים שגוי בישל בהם

שאלה:

שלום. לאמי יש עובדת זרה, לאחרונה קרה שהיא בישלה בלי שאמי תדליק את האש. אני מבינה שזה מטמא את הכלים. איך מכשירים כלים שגוי בישל בהם? האם צריך להכשיר גם את הכפות שבהם היא מערבבת את האוכל בסיר? האם אפשר להכשיר מחבת וכף עץ? תודה
רבקה

תשובה:

יש לעשות לזה הגעלת כלים כמו כל כלי שנאסר על ידי בשר בחלב וכדומה. גם את הכפות. לוקחים סיר נקי שלא היה בשימוש 24 שעות, ממלאים אותו מים ושמים על האש, וכשהם מבעבעים ועדיין האש דולקת, מכניסים כלים אלו לתוכו כשגם הם כבר 24 שעות ללא שימוש ונקיים לגמרי, ואחר כך מוציאים ורוחצים אותם במי ברז.

שבת שלום.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. כף עץ ניתן להגעיל רק אם אין בה חריצים והיא נקייה לגמרי, לגבי המחבת להגעיל זו בעיה כי לא ניתן לנקותה לגמרי, יש לערוך לה ליבון באש.