נרות חנוכה

שאלה:

בס"ד
שלום רב
השנה קניתי ערכת כוסיות פלסטיק (של חברה אחרת משנים קודמות) שבהן אמלא בע"ה שמן זית ואדליק נרות חנוכה.
הכוסיות הללו נראות לי קטנות יותר מהכוסיות של שנים קודמות. ברור שהן ידלקו יותר מחצי שעה אך לא בטוחה שידלקו לפחות שעתיים , כשאדליק בערב שבת בערך ב 15:30 והרי צריכים לדלוק חצי שעה עד צאת הכוכבים כלומר עד 17:30 לפחות כדי לצאת ידיי חובה ?
השאלה שלי , האם אפשר לקחת כוסית אחת כזו , למלא שמן ולהדליק לפני חנוכה כדי לבדוק כמה זמן הנר ידלוק ?
במידה ואראה שדולק לא מספיק זמן , ניתן להשתמש בכוסיות משנה שעברה ? יש בתוכן שאריות שמן זית משנה שעברה שודאי התקלקל כבר, מותר לשטוף ולהשתמש בחנוכה הקרוב ?

תשובה:

את יכולה בהחלט לבדוק את הכוסיות, ואת יכולה בהחלט גם לרחוץ את הכוסיות של שנה שעברה ולהדליק בהן.

בהצלחה