טבילת מיחם חשמלי

שאלה:

בטבילת מיחם תרמוס חשמלי:
1. האם אפשר להסתיר בסרט דביק רק את החיבור החשמלי?
2. מיחם שהוא 'כלי בתוך כלי' האם ניתן להכניס את המיחם לתוך שקית ולהדביק את שולי השקית כך שמי המקוה יגיעו רק למיכל הפנימי?

תשובה:

שלום וברכה

1. אין אפשרות לכסות, כי מקום המגע עם הכלי חייב טבילה אף שאת שאר הכבל אין צורך לטבול, קובץ מבית לוי ח"א עמוד לח בשם השבט הלוי, ועיי"ש בהערה ט שהובא כן גם בשם הגר"מ הלברשטם בשם הגרי"י וייס זצ"ל.

2. ברור שגם החלק החיצוני חייב טבילה כי הוא חלק מהכלי.

אם אתה חושש שינזק מהמים, יש עוד עצה, לקלקל אותו באופן המצריך תיקון מעשה אומן, ולעשות את התיקון על ידי יהודי.

ערב מבורך.