אסתכל באורייתא וברא עלמא

שאלה:

שלום וברכה לכבוד הרב ארלנגר שליט"א.
לפי המייל, בטח הרב כבר מכיר אותי…
רציתי לשאול שאלה מאוד מאוד חשובה, אינני יודע אם ניתן לשאול שאלה כזאת, ועוד יותר מכך אם ניתן לענות עליה ולהבין את התשובה. אבל אני מנסה…
כידוע, כתוב אסתכל באורייתא וברא עלמא, וכמו"כ כתוב ואהיה אצלו אמון ואהיה שעשועים יום יום, שהקב"ה משתעשע בתורה, וכמו"כ כתוב תתקע"ד דורות עד שהיא הקב"ה את התורה וכו'.
ושאלה שלי היא, אם כך, שהעולם נברא הרבה אחרי התורה, ושהעולם, אם איני מבין נכון מזה, שהעולם נברא ע"פ התורה, א"כ מי "ברא" את התורה? זה נראה לכאורה, וכביכול שהתורה היתה, אבל מהיכן?

יישר כח.

תשובה:

שלום וברכה

ברור שהתורה היא יציר כפיו של הקב"ה, כמו כל בנין, בתחילה עושים תוכנית – התורה וכל מה שרמוז וגנוז בה, ואז מבצעים, יוצרים עולם על פי התוכנית, אבל התוכנית היא גם יצירתו של האדריכל הגדול – הקב"ה.

ערב מבורך.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. אנחנו מתפללים בימים הנוראים -ושמך נורא על כל מה שבראת.ונראה לי בביאור על פי הזוהר שנוהגים לומר לפני התקינות בראש השנה-שכל התורה היא שמות של הקב"ה.ומאחר שהד' ברא את העולם לפי התוכנית אב של הסתכל באורייתא וברא עלמא- לכן מתברר כמין חומר-ששמך נורא על כל מה שבראת.