תפילת הדרך בבוקר אחר לילה בלי שינה

שאלה:

שלום
אדם שלא ישן כל הלילה (אפ' מצאת הכוכבים) ויש לו נסיעה בבוקר שצריכה תפילת הדרך, האם יאמר את הברכה או שכיון שלא ישן לא יברך שוב (בבוקר יום לפני הוא כן בירך, ואז ישן עד לשקיעה והתחיל את העבודה קצת לפני שקיעה עד הבוקר.)
אם יש אפשרות להביא מקור בכלל מצוין.
תודה רבה!

תשובה:

ככל שהוא שב הביתה ביום הקודם וסיים את היציאה ההיא ועשכיו זו יציאה חדשה בודאי מברך, הנדון בפוסקים הוא כאשר אדם נוסע בדרך כמה ימים, האם מברך כל בוקר כשיוצא מהמלון בדרך או לא.

מקורות:

לענין אדם שנוסע כמהימים בדרכים ואינו שב בלילה לביתו נחלקו הדעות: בשו"ע בסי' קי סבר שעליו לאומרה בכל בוקר אף באופן זה, בשער תשובה הביא בשם הרדב"ז שמחלק בזה בין אם ישן בדרך במלון שנת קבע או שרק נמנם ברכב באופן ארעי שאז אינו אומרה, אולם בשו"ע הרב ועוד אחרונים נקטו שגם אם ישן קבע במלון אינו אומר תפילה זו כי הכל נסיעה אחת.

להלכה, המשנה ברורה שם פסק כדעת הרדב"ז, ויש שהחמירו כדעה הראשונה, ראה שרגא המאיר ח"ג סי' מט.