מניעת הריון

שאלה:

כבוד הרב,
שלום רב

ברצוני לשאול מה מקור האיסור / בעיה במניעת הריון בדרך כלל?

תשובה:

שלום רב,

יש חובה של פריה ורביה. כפי שנפסק בשו"ע אבה"ע שאדם חייב לעסוק בפריה ורביה עד שיקיים את המצווה. וגר המצווה היא עד שיהיה לו בן ובת. לכן, מניעת היריון עד למועד זה הוא מאד בעייתי ורק במקרים חריגים מותר להמתין. מעבר לזה יש מצוות לא תהו בראה לשבת יצרה, אבל זה יותר קל לכן בדרך כלל הנושאים של מניעת היריון מתמקדים בשלב זה, כאן הרבה יותר קל להתיר.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. מה הכוונה בסוף "יותר קל להתיר" ?
    הרי לא לתהו… זו לא מצוות עשה או לא תעשה מהתורה.
    זה בנביא למשמעות של לישא אשה בכדי להביא ילדים.
    וכבר יש ילדים אז מה בדיוק צריך להתיר?

  2. מצות שבת לא תלויה במספר ילדים, אדרבה אמרו חכמים נשא אשה בילדותו ישא אשה בזקנתו. ולכן כמו שכתבתי לך במקום אחר בתגובתך, כל אשה תתייעץ באופן פרטני יותר.