שאלה:
חתכתי בטעות בצל עם סכין פרווה על כרש חיתוך בשרי נקי שנעשה בו שימוש לחיתוך בשר באותו יום. האם הסכין נהייתה בשרית? אם כן- האם יש אפשרות להכשיר ולהפוך לפרוה בחזרה? תודה.
תשובה:
חיתוך דבר חריף בסכין פרווה על קרש חיתוך חלבי או בשרי, אף שלכתחילה אין לעשות כך הוא נשאר פרווה, ראה ס' דבר חריף פרק א סעי' יג.
האם אפשר להכשיר קרש חיתוך מפלסטיק בשרי לשימוש חלבי.
כיון שיש מחלוקת אם ניתן להגעיל כלי פלסטיק, וגם זה מאוד תלוי במצב הכלי אם יש בו חריצים זה כבר בלתי אפשרי ומדובר בכלי זול, אין לעשות זאת.
השאר תגובה