לתרומות לחץ כאן

מדיח כלים – בשר וחלב

שאלה:

האם מותר להדיח במדיח כלים בשריים וחלבים יחד? ( במקומות נפרדים אך באותו מדיח), והאם המים הרותחים של המדיח מכשירים את כל הכלים?

תשובה:

 
 

שלום רב.

להשתמש יחד ברור שאסור, הרי בלי קשר לכלים עצמם שזו בעיה, יש כאן בישול של בשר בחלב יחד שהוא איסור תורה!

לגבי שימוש בזה אחר זה כאשר המדיח נקי:

לכתחילה ראוי להשתמש במדיח כלים נפרד לבשרי ולחלבי. אך במקום שאין אפשרות כזו, ומוכרחים להשתמש בו גם לבשרי וגם לחלבי ניתן להשתמש בזה לשני הסוגים בכמה תנאים אלו:

א. בשום אופן אין לשים כלים חלביים ובשריים באותו זמן במדיח הכלים.

ב. יש לוודא שאין בחלק הפנימי של המדיח חלקים העשויים מקרמיקה או פורצלן שאינם ניתנים להכשרה בין השימוש בבשר לחלב.

ג. יש לרכוש רשתות נפרדות למין השני ולא להשתמש עם אותם רשתות גם לחלבי וגם לבשרי.

ד. בין ניקוי כלים בשריים לחלביים (או להיפך) יש להפעיל את המדיח במים נקיים ללא כלים לחום המקסימילי ורק לאחר שהורקו המים להכניס את המין השני על גבי הרשת המתאימה להם.

מקורות:

ספר הכשרות פרק א’ סעיפים עא-עה. לגבי הכשרת הכלים שהיו שם, אם הסבון יוצא מיד עם המים יש מקום להקל שאינם טעונים הכשרה, אם הסבון יוצא קצת אחרי המים החמים, יש צורך להגעיל את הכלים, למעט כלי זכוכית ממש, ראה כאן הרחבה רבה בענין. ראה הרבה תשובות באתר על הכשרת מדיח כלים.

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל