בעל קורא – האם קריאתו נחשבת כחלק משנים מקרא ואחד תרגום

שאלה:

אני בעל קורא בבית הכנסת
האם הקריה הזאת נכנסה בתוך המצוה של שנים מקרא ואחד תרגום ואין לי לקרוא כל שבוע רק פעם אחת הפרשה וגם התרגום
תודה מראש

תשובה:

מעיקר הדין נראה שיוצאים בזה ידי חובה, אבל לכתחילה לא זו הצורה הראויה,ף אלא לקרוא פסוק פסוק או פרשה פרשה מפתוחה לסתומה וכו'.

מקורות:

ראה בהרחבה במקורות הנדון בזה בפסקי תשובות סי' רפה אות י' לגבי אם ניתן לקרוא עם הבעל קורא בלחש, ונראה דהיינו הך.