ביטול בדיקת קורונה

שאלה:

שלום הרב

אישתי הלכה לעשות הטסט לקורונה בבית רפואה כדי לנסוע לחול.

באותו יום היעד נהיה סגר
והחליטה לא לנסוע לחול
וחזרה לבית רפואה לבטל הטסט ולקבל הכסף חזרה וכן ביטלו התשלום.

למוחורת היא קבלה תוצעה מהטסט אפילו שהיא ביטלה.

בסוף החליטה לנסוע לחול.

האם אנו צריכים לשלם חזרה הטסט?
תודה לבירור

תשובה:

שלום וברכה,

אשתך נהנתה מהבדיקת קורונה כיון שהיא נסעה וזה הועיל לה, ולכן צריכה לשלם על הבדיקה מדין 'נהנה'.

בהצלחה.

מקורות:

אחרי שהודעת על ביטול הבדיקה הם לא יכולים לגבות תשלום אם המשיכו, אבל אם אתה נהנה מהעבודה שהם עשו לך אתה חייב לשלם למרות שלא ביקשת מהם, והתשלום יהיה רק אם נהנת. והיות ובפועל אשתך נסעה לחו"ל היא נהנתה ועליכם לשלם על הבדיקה.[לעיון במקורות דין נהנה, שהוא תלוי רק בזה שהמקבל נהנה וגם התשלום הוא לפי ההנאה של המקבל, עי' בשולחן ערוך חושן משפט הלכות גזילה סימן שעה, סעיף א, היורד לתוך שדה חבירו שלא ברשות ונטעה, אם היתה שדה העשויה ליטע, אומדין כמה אדם רוצה ליתן בשדה זו לנוטעה, ונוטל מבעל השדה. ואם אינה עשויה ליטע, שמין לו וידו על התחתונה. הגה: סתם כרם עשוי ליטע (ריב"ש סימן תתקט"ו /תקט"ו/). העושה טובה לחבירו שלא ברשות, עיין לעיל סימן רס"ד. וכן הלומד עם חבירו בלא דעת האב, ע"ל סימן של"ה סעיף א'. ]