השבת אבדה

שאלה:

שלום אתמול בשעה 4.13 מצאתי שקיתי עם מוצרים בשווה 15.5 שח {יש קבלה }שזה ניקנה בשעה 4 וזה נמצא 10 מטר מהחנות הלכת לחנות והשרתי את שקית בחנות שם הקבלה אצלי ומנסה לסיג את הלקוח של אני א עם זה בסדר ו מה עם זה בסוף זה גוי זה היה מותר ?

תשובה:

שלום וברכה,

עליך לקחת את המוצרים לביתך ואם יש סימן בשקית עם המוצרים, או פרטים אישיים בקבלה שניתן להוכיח מי הקונה, עליך לתלות מודעה על המציאה. ואם אין סימן בשקית מותר לך לקחת את המוצרים לעצמך. אם בסוף יתברר שהחפצים של גוי אין איסור כיון שאתה הכרזת על דעת שזה שייך ליהודי.

בהצלחה.