ברכה על רעמים אחרי הלילה

שאלה:

שלום
לקראת הבוקר בשעה 5 בבוקר בערך התעוררתי מהשינה מהרעמים ובירכתי עליהם לאחר ניקיון הידיים בסדין.

א. האם עשיתי טוב?
ב. אם אחרי כשקמתי וכבר היה אור ושמש חשוב שמעתי רעם, צריך ברכה שנית?
תודה

תשובה:

שלום וברכה

עשית טוב מאוד, כיון שזו ברכה עוברת לא יכולת להספיק ליטול ידים, ונקיון בסדין מועיל בשעת הדחק כשאין מים או בברכה עוברת כמבואר בשו"ע ומשנה ברורה בסוף סי' ד'. ברגע שכבר בירכת היום לאחר עלות השחר, שוב אין לברך היום.

בהצלחה