האם מותר לעבוד בחדר אוכל של צבא בשבת

שאלה:

האם מותר לעבוד בחדר אוכל של צבא ביום שישי שבת זה מותר בכלל לפי ההלכה?

תשובה:

שלום וברכה

חובה על הרבנות הצבאית להשגיח על כך שכל הפעילות במטבחי צה"ל תהיה באופן המותר על פי ההלכה, ללא שום מלאכה אסורה. יש לתת הנחיות לאנשים בשטח כיצד לפעול ורק כך מותר וניתן להפעיל את המטבח. באופן כזה אין כל בעיה לקיים שם תורנות, ואדרבה, עדיף שאדם דתי המקפיד על שמירת השבת יעשה זאת, ולא יעשה הדבר תוך חילול שבת המוני.