הדלקת אור חשמל לאחר נר שבת

שאלה:

שלום
ראיתי שבספר חזון עובדיה מבואר שראוי להחמיר לכבות את האור לפני הדלקת נר שבת. אשה אשכנזיה שמקבלת שבת בהדלקה , תוכל אחרי הדלקת הנר להדליק את אור החשמל (שאולי זה חלק מעשיית המצוה) או עליה לבקש מבעלה שידליק האור ?
תודה

תשובה:

שלום וברכה

מדליקים קודם! הרי בלאו הכי הברכה היא בסיום הדלקה. מה שעושים זה מכבים את כל האור בבית, ואז מדליקים את החשמל לשם מצות ההדלקה בלי להפסיק בדיבור מתחילת הדלקת אור החשמל ועד לסיום הדלקת הנרות ואז מברכים על כל זה את הברכה והיא חלה על הכל יחד.

ערב טוב.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. אז מה הרווחנו בזה? הרי ברגע הדלקת הנר האור כבר דלוק, אז מה נאמר, שבהדלקת החשמל כבר מתחילה את המצוה? אז בעצם עשינו את תחילת המצוה בהדלקת אור חשמל, ובעיקר זה להדליק את נר השבת. במיוחד אם מדובר באור חשמל שהוא כדוגמת פלורסנט לד שלא כולם מסכימים שיוצאים י"ח הדלקת נר שבת.

  2. אז למה לא לעשות הפוך? קודם להדליק של שבת, ואז חשמל, ואז לברך, שכך נפתרים השאלות הנ"ל ששאלתי. מה החסרון באפשרות כזו כנגד הפתרון שהרב הביא?