קריאת שמע שעל המיטה שהולך לישון אחרי חצות

שאלה:

שלום. אני יודע שאלך לישון אחרי חצות. האם אפשר לקרא את כול תפילת שמע על המיטה ללא המפיל לפני חצות וכשהולך לישון שזה אחרי חצות לקרא את תפילת המפיל (ללא שם מלכות) וללכת לישון. אני שואל כי אמרו לי שלא רצוי להגיד שמע ישראל ……אחרי חצות. תודה

תשובה:

ככל שהתפללת ערבית וקראת קריאת שמע בזמנה אחרי צאת הכוכבים, אתה יכול לומר הכל לאחר חצות, אבל אם נוח לך יותר כמו שאמרת גם טוב, ובלבד שתאמר היטב ובכוונה. לכתחילה יש להסמיך לשינה כמבואר במשנה ברורה בתחילת סי' רלט.

בהצלחה