טלטול בעלי חיים בשבת

שאלה:

שלום כבוד הרב, יש איזה אופן שבו יהיה מותר לטלטל בעלי חיים שזה שהוא נמצא בבית מטריד את מחשבתי אבל הוא לא בעל חיים שיש היתר ליטול את נשמתו או לצוד אותו, יהיה אפשר להזיז אותו בשינוי או דרך אחרת? אם אפשר לענות לפי פסיקת הרב עובדיה, תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

ככלל אנחנו נוהגים להקל כדברי המשנה ברורה בסי' שח שמותר לטלטל מוקצה בגוף, כלומר עם הרגל וכדומה, ושלא כדברי החזון איש שמחמיר בזה, אולי תרחיב יותר במה שאלתך מדברת ונוכל להבין יותר במה מדובר.