לתרומות לחץ כאן

שימוש בתנור אפייה במקום פלטה

שאלה:

אני מטייל כרגע בעולם ונמצא ללא פלטת שבת, האם אני יכול לחבר שעון שבת לתנור שהכשרתי בכדי לשמש לי כפלטה?
ואם לא, האם ישנה דרך פשוטה לעשות פלטת שבת?

תשובה:

שלום וברכה

לגבי ליל שבת זה יכל להיות פתרון, להשאיר בו אוכל שמבושל לגמרי! לצורך סעודת שבת, בתנאי שכאשר אתה פותח את התנור להוציא את האוכל הוא כבוי בשעון שבת או פועל ממש ללא הפסקה של התרמוסטט, כדי שלא תגרום להפעלה בפתיחתו. אבל אסור להחזיר לתוכו אוכל בשבת, וכן אסור להשאיר בו מערב שבת אוכל שאינו מבושל כל צרכו.

טיול נעים.

מקורות:

בענין איסור שהייה וחזרה בשבת יש הבדל בין “אש גרופה וקטומה” לאש שאינה גרופה וקטומה”. אש גרופה שלא ניתן לחתות בה ולשנות את דרגת החום שבה, מותר  להשהות עליה מערב שבת אפילו מאכל שאינו מבושל כל צרכו והוא צריך להוסיף ולהתבשל [ויש שמקילים גם באינה גרופה, ראה מחלוקת שו”ע ורמ”א בענין זה בסי’ רנג סעי’ א], כמו כן, אש שאינה גרופה, אסור להחזיר אליה בשבת מאכל בשום אופן. באש גרופה, מותר להחזיר בקיום כמה תנאים [המאכל לא הונח אלא הוא עדיין בידו מאז שהוסר מהאש, ודעתו היתה להחזירו]. בתנור, אף שהוא על חום נמוך המתאים לשהייה, כיון שיש בו כפתור המאפשר שינוי מצב, דינו כאש שאינה גרופה וקטומה, ואילו בפלטה אין אפשרות לשינוי מצב. לכן מאכל מבושל כל צרכו שאתה רוצה להשאיר בתנור בלי להחזירו לשם לאחר הוצאתו – מותר.

בפוסקים דנו בזה בשאלה מענינת מאוד, האם כיסוי הכפתורים של התנור בסלוטייפ וכדומה שלא ניתן יהיה לשנות מצב או עכ”פ תהיה תזכורת, יחשב כטוח בטיט לענין זה [ואג לכן יש בבלעך כיסוי המשתלשל על הכפתורים, ראה בענין זה בס’ ארחות שבת פרק ב סעיפים יח – כא.

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל