לקחת מקופת צדקה לצורך צדקה דומה שנדר לתת לה

שאלה:

בס"ד
לכבוד הרבנים שליט"א
הרבנים היקרים ענו לי פה בנושא של גבאי הלוקח מחלקו מהאחוזים שלו
https://din.org.il/2020/10/13/%d7%9c%d7%a9%d7%9c%d7%9d-%d7%97%d7%95%d7%91%d7%95%d7%aa-%d7%9e%d7%90%d7%97%d7%95%d7%96%d7%99%d7%9d-%d7%a9%d7%9c-%d7%a6%d7%93%d7%a7%d7%94/
רק אולי לא הבארתי את כוונתי לרבנים שליט"א,מדובר שהוא לוקח לא מהחלק שלו אלא מהחלק הנותר של הקופה,והתשובה התייחסה ללוקח מחלקו(מהאחוזים שלו) כוונתי לאחוזים הנותרים שהם של המוסד ומיועדות לצדקה.האם גם משם מותר לו לשלם נדריו?
כי לכאורה זה אומנם של המוסד שלו אבל הם מוקדשים לצדקה
נציין כי הוא רוצה לשלם למוסד צדקה שמטרתו די דומה.

תודה רבה רבה,תזכו למצוות,ישר כח גדול.

תשובה:

ודאי אין לקחת. ברגע שכבר חל עליך חיוב לתת צדקה זו, כבר נדרת עאל דעת לתת מכספך, לא תוכל לפרוע חובך מן הצדקה. רק אם הנדר לכתחילה היה על מנת לקחת מקופה זו, והמוסד הוא שלך והמטרה דומה תוכל לתת משם. כמו כן יש להדגיש, שמה שכתב לך הרב המשיב שאתה יכול לקחת מעט אחוזים כשכר לעמלך, זה כאשר אתה אוסף מאנשים אחרים עבור צדקה וטורח, אם מדובר בצדקה שאתה הפרשת משלך במשך הזמן, ודאי אסור לקחת משם כלום.

שיהיה תמיד רק שפע!