תיקונים על חטאי העבר

שאלה:

שלום כבוד הרב .

רציתי לדעת איפה ואצל מי אפשר לעשות תיקונים לעברות כמו גויה , זרע לבטלה וחילול שבת.

אשמח שתפנה אותי למישהו שמתעסק בזה .

תודה

תשובה:

שלום וברכה

אינני מכיר איש הגון שעוסק בתיקונים… בדרך כלל זו פרנסה לאנשים ואפשרות לגרוף תרומות בצורה שלא ראויה. מה שצריך לעשות זו חזרה בתשובה, חרטה גמורה על העבר, קבלה לעתיד, ווידוי, ואין לך אהוב יותר אצל אבינו שבשמים מאדם שחוזר בתשובה שלמה ומקבל עליו לשוב אל ה' יתברך בכל ליבו. כל התעניות שנאמרו בספרי הקדמונים לא צריך לנהוג בהם בזמנינו שהדורות חלושים ובכלל רבים מבני עמנו תינוקות שנשבו, וקרוב ה' לכל קוראיו לכל אשר יקראוהו באמת. ברגע שחזרת בתשובה, להיות עצוב ומיואש בגלל חטאי העבר זו עצת היצר הרע כדי להחליש אותך.

חיים טובים ומאושרים מתוך רוממות הרוח ושמחה בעבודת ה'!

בהצלחה

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. מאוד קל בהנף מקלדת לבטל חצי מתורת רבינו האריז"ל, גדול המקובלים של כל הזמנים.
    יש להגיע למקובלים הידועים בירושלים ויש בעוד מקומות ולשאול כיצד ניתן לתקן חטאים חמורים מהעבר.
    הכי פשוט אולי, זה להמתין לימי פרשות ה"שובבים" (שמות, וארא, בא, בשלח, יתרו ו-משפטים ויש שנים שגם ימי פרשות תרומה ותצווה ) – אז מתפרסמים בריכוזים החרדיים מודעות לתיקונים אלה.

  2. חלילה לנו לנהוג כפי שכתבת, שוחחתי בענין זה עם אחד מגדולי המקובלים שבדור, ואגב במיוחד לגבי תיקון השובבי"ם, ואמר לי: לאדם מהשורה, תשובה זה מה שכתוב ברמב"ם, ואין לדלג שלבים בעבודת ה', התיקונים על פי סוד, נועדו למי שכבר השלים את שתובתו והתעלה מאוד בעבודת ה', והיום הוא בדרגה גבוהה לתקן פגמים בעולמות העליונים, והוא תלמיד חכם שמבין מה הוא עושה וכו' וכו', לו נועדו תיקונים אלו.