לפנות מהבית מוצר שלא הזמנתי

שאלה:

שלום וברכה
הזמנתי ספה מחברה ידועה ושילמתי מראש 50 אחוז מהסכום
הספה לא היית מוכנה בזמן ולכן החברה סיפקה לי ספה חילופית
(עליה שילמתי את הדמי ההובלה שהייתי צריך לשלם על הספה המקורית) מכיון שהספה לא סופקה במשך חצי שנה ממועד האספקה המחוייב בטלתי את ההזמנה ע"פ חוק המכר, הכסף הוחזר אלי
והחברה שכחה מהספה החילופית שברשותי
אני אדם ישר ואני רוצה להתקשר לחברה ולהזכיר להם שהספה ברשותי, והם צריכים לבא לקחת אותה (ולהחזיר לי את הכסף על המשלוח) או לחילופין שהספה תישאר אצל ואעשה בה כרצוני
מבחינת ההלכה תוך כמה זמן הם מחוייבים לקחת אותה? הספה מפריעה לי כי הזמנתי ספה חדשה ואין לי מקום לאכסן ספה נוספת
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

עליך לתת לחברה זמן מסתבר שיוכלו לבוא ולקחת. [מסתבר שמספר ימים מועטים הם יכולים לקחת – אא"כ יש מניעה בעקבות הסגר]. ואתה יכול להודיע להם שאחרי הזמן שאתה מקציב אם הם לא מפנים את הספה אתה מוציא אותה לרחוב.

בהצלחה.

נ.ב. יש לעיין האם השימוש בספה השימושית יש בזה איסור ריבית, מאחר והמקח בטל הרי המעות נעשו מעות הלוואה, והשימוש בספה הוא ריבית. אלא שיש מקום לומר כיון שאתה הובלת את הספה על חשבונך והם גרמו לך להפסד הרי שהשימוש הוא כיסוי להפסד ולא ריבית.

מקורות:

פינוי חפצים ראה שו"ע חו"מ סימן שיט. ולכן אם אתה מודיע להם לכו"ע אתה יכול להוציא אחרי זמן ההודעה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה רבה
    יש לציין
    הבעיה של הריבית היית קיימת גם אם הספה היית מסופקת בבוף
    מכיון שהזמנתי ספה ושילמתי 50 אחוז מיקדמה
    ולא כתוב בחוזה כלום על ספה חילופית
    אבל זה צעד נאות מצד החברה
    להרגיע לקוחות כועסים…
    ולפצות אותם
    על עוגמת הנפש