כשרות במטבח חילוני

שאלה:

בס"ד
שלום רב לכבוד הרב,

יש לי בני דודים ודודים חילונים. לאילו דברים אני צריך לשים לב מבחינת כשרות כשאני נמצא אצלם בבית(האם להניח שהירקות מעושרים, האם אני יכול להשתמש בכלים שלהם, האם אפשר לבשל בכלים וכו')?

תודה!

תשובה:

שלום וברכה

נקודת המוצא שהכל טרף והמוצרים אינם בכשרות טובה אם בכלל… לכן אין לבשל בכלים שלהם, הם בודאי לא מקפידים די הצורך על בשר בחלב, ואת הירקות יש לעשר, כל מה שיש באריזה סגורה תוכל לראות את ההכשר. אולי תפרט יותר מה המצב ולמה אתה צריך לאכול אצלם וננסה למצוא פתרונות שונים נקודתיים למצבים מאוד מסויימים…

חג שמח.