מטחנת נינג'ה שטחנו בה חלב האם מותר להשתמש בה לפרווה/בשרי

שאלה:

מה דינו של סכין במטחנה של חברת נינג'ה שטחנו בו דברי חלב….
ומזה חצי שנה בערך הוא כבר לא בשימוש כלל…האם ניתן ניתן לטחון בו דברי פרווה או ירקות חריפים ולאכלם עם מאכלים בשריים? בנוסף, אשמח לדעת את אופן ההכשרה לסכין זה?
בתודה מראש…

תשובה:

שלום וברכה,

אם המאכלים החלבים היו קרים וגם לא היו חריפים, הסכין לא נעשה חלבי.

אם המאכלים החלבים היו חמים או חריפים, אין לטחון בסכין הזה מאכלים חמים או חריפים שהם פרווה על מנת לאוכלם עם בשר עצמו.

אופן ההכשרה היא לנקות את הסכין היטב, להכניסו לתוך סיר מים רותחים, ושוב להכניסו לתוך מים קרים.