מעשרות בפריעת חוב של חבירו

שאלה:

חבר השאיל את הרכב ועבר עבירת תנועה. הדו"ח נשלח אלי והוא טרם יודע על כך. לא נעים מצד אחד לבקש שישלם (קרוב משפחה שמצב כלכלי לא משהו) ומאידך לכאורה חובה עליו לשלם. האם מותר להשתמש בדמי מעשר כדי לשלם את הקנס? והאם תוספת בקנס שהצטבר עקב שינוי כתובת שלא עודכן באשמתי – גם נחשב חלק מהקנס או לא?

תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

אם הוא במצב כלכלי קשה שמצדיק שימוש במעשרות – אתה יכול לשלם את הקנס ממעשרות.

בשורות טובות.