דפנות סוכה לבוד בשתים כהלכתן ושלישית טפח

שאלה:

יש לי סוכה שבנויה מ3 דפנות.
דופן א – קיר
דופן ב – מוטות עץ בצורה של לבוד (פחות מג' טפחים עד גובה מטר)
דופן ג – סולם ברוחב של 50 ס"מ כאשר יש בו לבוד (פחות מג' טפחים) ומגיע לגובה מטר. הסולם הונח 20 ס"מ רחוב מהמוט של הסוכה כך שיש לבוד בין השלבים של הסולם ובין הקורה הימנית של הסולם ולמוט של הסוכה. סה"כ יוצא 70 ס"מ. האם זה כשר מצד שיש 2 דפנות שלמות ועוד דופן 70 ?
האם צריך צורת הפתח ?

תשובה:

לא צריך צורת הפתח יש לזה דין של פסל היוצא מן הסוכה. אמנם כיון שאין ארבע דפנות יש מחלוקת אם מועיל מחיצות של לבוד, ראה מגן אברהם בתחילת סי' תרל ולעומתו בביכורי יעקב ובית מאיר ובגדי ישע שם, לכן תעשה גם בד מהודק היטב מכל הצדדים שלא ינוע ברוח או תשלים לארבע דפנות.

חג שמח.