שוכר שלא סייד את הדירה בצורה תקינה

שאלה:

אני הייתי צריך לסייד את הדירה שגרתי בה בשכירות לפני שאני עוזב והמשכיר לא היה מרוצה מהצביעה והוא בלי לשאול אותי הזמין בעל מקצוע שיצבע את הדירה מחדש והוא רוצה לחייב אותי על ההוצאות של הצביעה והחומר, האם אני חייב לשלם לו הרי אם הוא היה אומר לי הייתי מגיע בעצמי לצבוע וגם נשאר לי חומר ולא צריך לקנות חדש

תשובה:

שלום וברכה,

אם הצביעה הראשונה שלך הייתה צביעה טובה, אלא שהמשכיר עצמו לא מרוצה אינך חייב לשלם כלל. אם אכן הצביעה לא הייתה מספיק טובה, אתה צריך לשלם את ההנאה שאתה נהנה שלא הייתה צריך לעבוד קשה ולצבוע.

בהצלחה.

מקורות:

מקובל ששוכר שיוצא צובע בעצמו ולא מביא צבעי. ולכן אין אפשרות לחייב את השוכר לשלם מחיר של פועל. אולם כיון שהשוכר נהנה שלא עבד וצבע קשה, עליו לשלם את המחיר של ההנאה שחסך.