לארח ולהתארח בסוכות בסגר

שאלה:

ראיתי מכתב שפורסם שחתום עליו גדולי ישראל שליט"א וכתוב, "חובה גדולה להזהר על פי כללי הזהירות שקבעו (הרופאים)", ואף מובא שם הנחיות הרופאים שנכתבו לבקשת גדולי ישראל שליט"א ואחד מהם הוא, "בימי חג הסוכות, בשום פנים ואופן אין לארח ואין להתארח. יש לחגוג את החג רק במחיצת המשפחה הגרעינית." הרב שלנו ששאלנו אותו לפני שראינו את המכתב יותר מקיל בענין זה ואף הזמין אותנו להתארח אצלו לסעודה ביו"ט. לאשתי יהיה לה קשה במיוחד גם כן לא לארח אנשים בחג כי זה חלק גדול משמחתה בחג, אבל אני מרגיש מאד לא נוח לעשות נגד פסק מפורש מגדולי ישראל שליט"א. מה לעשות?

תשובה:

אני חושב שכל אדם בר דעת מבין שבימים אלו אין מקום לארוחות משותפות עם אנשים מבחוץ, יש לשמור על הכללים, מצב התחלואה בהחלט מצריך מאיתנו את המאמץ הזה.

חג שמח.