למה שלא נקים בית מקדש בעיר דוד?

שאלה:

הרי עיר דוד מאוד חשובה לנו כיהודים וכדי להגשים לדוד את החלום להקים את בית המקדש למה שלא נקים על שטח עירו את בית המקדש השלישי?

הרי בניית המקדש לא מחייבת לבנות אותו דווקא על הסלע, אבל המקדש צריך להיות בירושלים, אז למה לא בונים אותו בעיר דוד, השושלת של מלכות דוד, אין דבר יותר מרגש מזה, שטח ששלט עליו דוד מלכנו, הלוואי, אני מעדיף שזה יהיה שם ולא בהר הבית, כי הר הבית כבר נהרס לדעתי..

יש סיכוי שיש אפשרות לבנות את בית המקדש דווקא בעיר דוד? יש שם מים כמו שצריך להיות בבית מקדש, זה שטח יהודי, זה בירושלים, אין דבר שיכול לעכב את זה (כמו מסגד) ויש פרה אדומה, אם אנחנו רוצים בית מקדש שלישי יכול להיבנות

תלוי מה אומרת ההלכה? האם אנחנו מחוייבים לבנות את בית המקדש דווקא על הסלע?

תשובה:

בית מקדש לא לחינם הוא בהר המוריה, שם היתה עקדת יצחק, שם היה חלום סולם יעקב, מקום זה מיועד למקדש מששת ימי בראשית, זה לא הולך שמקימים היכן שרוצים… נראה שמצינו את הנושא הזה מכל הכיוונים, תנסה להתעניין גם בנושאים נוספים כאן באתר, יש המון! יש הלכות סוכה וארבעת המינים וכו'.

בהצלחה.