נטילת לולב – מתי?

שאלה:

בס״ד
שלום,
הבנתי שבשבת אסור לטלטל את ארבעת המינים. מה עושים כשערב חג חל ביום שישי (כמו החג הקרוב)? מתחילים לברך בעצם בבוקר של ערב החג בפעם הראשונה או ביום החג עצמו והלאה? והבנתי שצריך לברך עליו לפני התפילה בבוקר כל יום, הכוונה היא לימים בחול המועד או גם בבוקר החג לפני שהולכים לבית כנסת? והאם אפשר לברך ביום החג לאחר הקידוש או מעט לפניו או לפחות לאחר התפילה?

תשובה:

שלום וברכה

לא הבנתי מה הכוונה ליטול בערב החג, את הלולב נוטלים בחג ולא בערב החג. על כל פנים השנה שהחג הראשון יוצא בשבת, נוטלים לולב רק בחול המועד, כל יום לפני הלל מברכים על הלולב ואז אוחזים אותו גם בשעת אמירת ההלל ומנענעים בהודו לה' ובאנא ה', יש שנוטלים לפני התפילה בבית כדי להרויח את דברי האר"י הקדוש שאמר שמהודר יותר ליטול לולב בסוכה ולא תמיד בבית הכנסת יש סוכה, ולאחר מכן בעת אמירת ההלל נוטלים אותו שוב כמו כולם, אבל ללא ברכה נוספת כמובן.

גמר חתימה טובה.