פרגולה מתכת – מה עושים?

שאלה:

שלום יש לי פרגולה קבועה במרפסת מברזל מרחק של 30 ס"מ בין אחד לשני מותר לעשות מתחתיו סוכה או שיש בזה בעיה של לבוד להחמיר?
ועוד שאלה אם מותר לסכך על הברזל כי הוא מחוב לקרקע ואז אינו מקבל טומאה?

תשובה:

שלום וברכה

לפי שיעור חזון איש יש כאן את השאלה של לבוד להחמיר. האפשרות לפטור בעיה זו, היא לשים קנה דק כשר בין כל פרגולה, כך חמתה מרובה מאוד מחמתה מאוד מצד אחד ואין שאלה של סוכה תחת סוכה, ומאידך אין בעיה של לבוד להחמיר כי יש סכך כשר באמצע, ואז את הסוכה למטה. אפשרות נוספת לסכך על הפרגולה עצמה, וכדי שלא יהיה בעיה של מעמיד בדבר המקבל טומאה כפי שציינת, ליצר מסגרת הפוכה מכיוון הפרגולה, כלומר שאם מוטות הפרגולה הם שתי, תעשה ערב ועל זה תניח את הסכך, כך הורו הפוסקים לגבי מה שנקרא "סוכה לנצח".

בהצלחה רבה ושבת שלום, מפני השבת המתקרבת אני מקצר.