מאפה פרווה שעבר מתנור בשרי לחלבי

שאלה:

שתי שאלות חשובות ודחופות:
מישהי הכינה חלות פרווה ואפתה אותם בתנור הבשרי ומכיוון שהוא לא אפה טוב היא העבירה לתנור החלבי ואז שמה את התבנית הבשרית על דלת התנור החלבי ,האם יש בזה בעיה ?
בנוסף היא העבירה את החלות מהתבנית הבשרית לתבנית החלבית בלי להחליף נייר אפיה
האם יש בעיה בחלות ,בתבניות או התנור?
תודה רבה
אשמח לתשובה במהירות זה דחוף! תודה

תשובה:

שלום וברכה

 יש להתיר את החלות [בחלות אין זיעה רק ריחא, ראה הפרטים ביו"ד סי' קח], אך לכתחילה אין לעשות זאת שוב. לגבי התבנית הבשרית, אם היתה ממשות גבינה על הדלת של התנור יש להכשיר את התבנית.

שנה טובה ומבורכת.