מי נחשב דתי? / מודה בעירוב שאינו מתפלל

שאלה:

האם אדם השומר שבת אולם לא מתפלל כל יום וכן לא מקפיד על מעשרות וכו' נחשב למקיים תורה ומצוות?

תשובה:

שלום וברכה

אינני מבין כל כך את שאלתך, היהדות היא מכלול שלם, ואדם שמקיים שבת ולא מקיים תפילה, הרי שהוא מקיים שבת ולא תפילה… כל אחד יש לו את מכלול המצוות והמעשים הטובים שלו וכנ"ל חלילה להיפך… אדם כזה עכ"פ כשר לעשות קידוש לאחרים ומצטרף למנין וכו', ואינו פוסל עירוב, כיון שהוא מודה בדיני השבת.