הרתחת בקבוק תינוק או מוצץ בשבת

שאלה:

שלום וברכה ולילה טוב.
התינוק בוכה ואין לי בקבוק או מוצץ ישנים רק חדשים. האם מותר להניח את הבקבוק או הנוצץ בשבת במים חמים קודם נתינתו לתינוק או אסור שדומה למתקן מנא. שלפני הסטריליזציה אסור להשתמש בו ולאחריו מותר? בברכת התורה, ויקטור בוחניק רחובות.

תשובה:

בשו"ת אבני דרך ח"ח סי' רסה הביא מחלוקת בין םוסקי זמנינו בענין זה, בשם הגר"ח קנייבסקי היא שם שהחמיר וחשש שיש בזה מכה בפטיש, מתקן מנא, אולם בשם הגר"א נבנצל שליט"א והגר"י ליברמן שליט"א בעל המשנת יוסף, הביא שם להקל, שאינו אלא כעין ניקוי ליכלוך גרידא.