ספק ספיקא בנפל ביום השמיני ביום טוב

שאלה:

שלום הרב,
כתוב במשנה ברורה בסימן תצח סעיף ה' בס"ק כט שאין שוחטין עגל שנולד ביום טוב קודם יום שמיני שמא נפל הוא והיכן שצריך להמתין שבעה ימים וחל יום השמיני ביום טוב ראשון יש לומר דאסור, דאתקצאי בבין השמשות
האם אפשר מכח ספק ספיקא להתיר את הנפל: א. שמא הוא נפל ולא ודאי.
ב. שבין השמשות ספק יום ספק לילה. ואם זה הוא יום ודאי שהעגל לא הוקצה ליום השמיני ונאמר שאפשר לשחוט אותו?
בברכה

תשובה:

לא הבנתי, יש לך בעצם שאלה על כל המושג של מיגו שאיתקצאי? הרי ספק ספקא לא שייך כאן, כי בפועל מחמת הספק היה אסור בבין השמשות עצמו לשוחטו, ואם כן הוא הוקצה בין השמשות,ף ומה אכפת לי אם ההקצאה היתה מחמת ספק או מחמת ודאי, ולכן הוא מוקצה כל היום.