פתיחת קופסת חומוס בשבת / הדבקת חיתול קודם השלכתו בשבת

שאלה:

1. האם מותר לפתוח קופסה חד פעמית של סלטים מוכנים ( כמו חומוס וכדומה ) , האם יש בעיה של יצירת כלי? או מכה בפטיש? או שבגלל שהכלי נזרק בסופו של דבר אזי הדבר פחות בעייתי.
2. האם אחרי שמחליפים חיתול לתינוק מותר לקחת את החיתול המשומש ולעטוף אותו עם סרטי ההדבקה שמחוברים לחיתול ? האם ישנה בעיה של קושר?יש לציין שמדובר בחיתולים חד פעמיים שהאגד מחובר ולא צריך להסיר את האספלנית.

תשובה:

שלום וברכה

אין איסור לפתוח קופסת סלטים כזו, כיון שזו הדבקה על דבר קשיח ומיועד לכך, וזה כבר היה כלי קודם לכך, והוא לא נפגם מהסרת המכסה. ראה משנה ברורה סי' שיד ס"ק כה, אז נדברו ח"ד סי' יז, שש"כ פ"ט סעי' יג. רק להזהר לא לקרוע אותיות.

2. בס' שמירת שבת כהלכתה פרק לה הערה סז בסופה כתב, שנראה שכיון שזורקים לאשפה זה נחשב קשר שאינו של קיימא ומותר, כי בעצם אין שום צורך שישאר. אמנם יש שנהגו להחמיר על עצמם בזה, ותבוא עליהם הברכה.