התאמת מסכת פנים בשבת

שאלה:

במסכה החד פעמית יש פס ברזל שמצמידים אותו לאף ומעצבים אותו לפי צורת האף השאלה האם שה נחשב כתיקון מנא ומכה בפטיש
מצד אחד מכיון שככה מתקנים את המסכה שתוכל להתלבש בנוחות ולא ייווצרו אדים על המשקפיים וזה נחשב תיקון מנא
ומצד שני הרי אפשר ללבוש את המסכה גם בלי זה וגם שמורידים את המסכה מהאף ושמים אותה על הפה אז מישרים את פס הברזל אז אולי זה לא נחשב תיקון מנא אני שמעתי שיש שאסרו ושמעתי גם שיש שהתירו אז אשמח לשמוע את דעת הרב בעניין תודה רבה

תשובה:

לדעתי אין לכך כל חשיבות ומשמעות, זה גם כל הזמן מתפרק ומשתנה, ולא ניתן לראות כאן מעשה של מתקן מנא. אני מיקל בזה.