פנסיה והשקעות בבורסה

שאלה:

יהודי שגר בארה"ב וכספי הפנסיה שלו מושקעים בבורסה שם והוא לא יכול להוציא את הכספים עד גיל הפרישה – מה עדיף מבחינה הלכתית לשים את כספי הפנסיה בחשבון הבנק ללא צבירת ריבית למשך שנים רבות או שישים את כספי הפנסיה בקרנות ובמניות בבורסה בארה"ב עד גיל הפרישה ? לא ידוע במניות ו/או בקרנות אם הבעלים או החברה הם יהודיים או גויים.

תשובה:

שלום וברכה,

בחו"ל אין צורך לחשוש לאיסור, ותולים שהחברות הם בבעלות של גויים, ולכן מותר להמשיך להשקיע עם רווחים.

בהצלחה.