נשבעתי לשקר – כפרה בלי לחזור בתשובה

שאלה:

אני נשבעתי על משהו שלא באמת עשיתי שעשיתי יש משהו שה' יסלח לי בלי לחזור בתשובה תפילה משהו והעם אפשר ללכת לסילחות ולעשות הטרת נדרים אנחנו בחודש אלול ואני לא יודע עם נשבע זה כמו נדר

תשובה:

שבועה לאמת דבר לא שייך לגביה התרת נדרים, מה שיש זה לחזור בתשובה על העוון, הזה להתחרט עליו מאוד ולקבל בלי נדר שלא לשוב לחטא זה עוד. לא הבנתי מה הכוונה "בלי לחזור בתשובה", שים את עצמך במקום בורא עולם, ותחשוב איך היית מרגיש אם מישהו היה אומר לך: "חטאתי כנגדך ואני מבקש שתסלח למרות שאני לא מתחרט ולא חוזר בתשובה ומתכוון להמשיך למרוד בך"…. נראה לא הכי רציני…

כדאי להתחזק, תפנה לאירגון ערכים ותתייעץ על שיעורי תורה או הרצאות מעניניות ששם תוכל לבחון עם עצמך את חייך, תכליתם ואמיתתם, ואיך מוצאים דרך נכונה וסיפוק בחיים.

ברכה והצלחה.