שאלה:
שלום לרב, לפני תקופה הכנו תפוח אדמה שממולא בגבינות בפנים, בולגרית גבינה צהובה וזיתים.
בזמן האכילה ראינו שחסר מלח והכנסו את ידינו לתוך שקית מלח הראשית. ידינו מסתבר לא נגעו רק מבפנים בתפוח אדמה. אלא גם בגבינה.
שכחנו מהדבר והשתמשנו במלח הזה כרגיל תקופה. האם זה יכול להוות בעיה בסירים ומאכלים שהכנו איתם בשר?
תשובה:
שלום וברכה
גם אם היה בזה משהו של גבינה, הוא ודאי בטל בשישים במאכלים שעירבבתם, לכן מעתה תשתמשו במלח הזה רק לחלבי, אבל למפרע לא אכלתם איסור וגם הכלים כשרים.
שבת שלום.
א. גם אם המאכלים הבשריים לא היו בדיוק עם מרק או רוטב? אלא חתיכות קטנות של בשר מעורבבות עם תפוח אדמה בתנור?
ב. כידוע מתבלנים לפני שמכניסים לסיר או לתנור, אז האם כשהכנסנו לתנור או לסיר זה לא יישר כשיתחמם אסר? זה ישר מתבטל?
בשני האופנים יש ביטול, ואין בעיה.
תודה רבה ויישר כח גדול. וחיזקו ואימצו, לענות בשעה כזו לפני שבת, אשריכם.
השאר תגובה