לתרומות לחץ כאן

מגע חלבי במלח

שאלה:

שלום לרב, לפני תקופה הכנו תפוח אדמה שממולא בגבינות בפנים, בולגרית גבינה צהובה וזיתים.
בזמן האכילה ראינו שחסר מלח והכנסו את ידינו לתוך שקית מלח הראשית. ידינו מסתבר לא נגעו רק מבפנים בתפוח אדמה. אלא גם בגבינה.
שכחנו מהדבר והשתמשנו במלח הזה כרגיל תקופה. האם זה יכול להוות בעיה בסירים ומאכלים שהכנו איתם בשר?

תשובה:

שלום וברכה

גם אם היה בזה משהו של גבינה, הוא ודאי בטל בשישים במאכלים שעירבבתם, לכן מעתה תשתמשו במלח הזה רק לחלבי, אבל למפרע לא אכלתם איסור וגם הכלים כשרים.

שבת שלום.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. א. גם אם המאכלים הבשריים לא היו בדיוק עם מרק או רוטב? אלא חתיכות קטנות של בשר מעורבבות עם תפוח אדמה בתנור?
    ב. כידוע מתבלנים לפני שמכניסים לסיר או לתנור, אז האם כשהכנסנו לתנור או לסיר זה לא יישר כשיתחמם אסר? זה ישר מתבטל?

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל