כיבוס מגבות – בשר בחלב

שאלה:

האם מותר לכבס מגבות חלבי ובשרי שיש עליהם לכלוך ממשי בהרתחה ביחד

תשובה:

אם יש ליכלוך ממשי של בשרי ושל חלבי אין להרתיח יחד משום אסיור בישול בשר בחלב, זה יכול להיות אגב גם בפח האשפה, אין לשפוך מרק בשרי רותח על מיכל ריק של לבן או גבינה…

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. אבל כבר דיברו הפוסקים שיש צד שבדבר ההולך לאיבוד, אין בו משום איסור בישול בשר בחלב, כדמשמע מהש"ך יורה דעה סימן פ"ז ס"ה עי"ש.

  2. ראה על נדון זה בהרחבה בס' אהל יעקב סי' פז הערה סד, ועיקר טעם המתירים בשריפת חמץ הוא בגלל שישרף עוד לפני שיתערבב ולא סמכו על הטעם של לאיבוד, ובכל מקרה יש שהחמירו בזה.