השריית שופר בחומץ בראש השנה

שאלה:

כשהשופר "צרוד" .. מומלץ לשרות לכמה דקות במים פושרים..עדיף עם חומץ… האם לעשות כך ביום טוב נחשב "מתקן מנה"??

תשובה:

שלום רב

משנה מפורשת היא בראש השנה לג ע"א שמותר ליתן לתוכו מים או יין כדי לצחצחו, ומבאר רש"י שם, שהחידוש הוא בכך שאין בזה משום מתקן מנא.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. כשהבעל תוקע מתאמץ וללא הצלחה… או שזה השטן..או שהשופר "תקוע" עם סתימה אפשרית [ועם חשש איסור מתקון מנה]
    השנה "ממלאי מקום" ימנעו מלנסות, וברירת המחדל היא שטיפה…ולכן, חשוב להגדיר היטיב מה זה "לא ראוי לתקיעה"

  2. סתימה רואים שאין.. אויר יוצא, אלא שהקול צרוד ולא יפה, באופן זה אין מתקן מנא. אינני בקי במקצוע זה כדי להגדיר מתי אכן השופר לא יתקע בלי השרייה.