בשר בחלב בתנור

שאלה:

האם מותר לי לאפות עוגה בתנור בשרי שאינו בן יומו, ולצפות אותה אח"כ בקצפת חלבית?

תשובה:

שלום וברכה

כדי שיהיה מותר כך לעשות, לבני אשכנז יש לנקות את התנור היטב, וכאשר הוא באמת לא בן יומו, להפעילו על חומו המירבי חצי שעה שיתלבן היטב. לבני ספרד ככל שאינו בן יומו די בכך שמנקים היטב עם חומר פוגם, אבל כל עוד יש בו שיירי שראויים למאכל וכדומה, אסור כמובן, חייב להיות נקי לחלוטין ולא בן יומו.