דבר חריף באינו בן יומו

שאלה:

בצל נחתך בסכין בשרית וטוגן במחבת חלבית לא בת יומה. עורבב כשהיה כבר קר בתבשיל בשר. מה דין בתבשיל?

תשובה:

שלום וברכה

למנהג בני אשכנז המאכל נאסר, כיון שבצל שהוא דבר חריף אוסר גם באינו בן יומו. אמנם בדעת השולחן ערוך בזה יש כמה סתירות וספק גדול, הכרעת הגאון רבי עובדיה יוסף זצ”ל להקל בדיעבד בכלי שאינו בן יומו, בכלי בן יומו ודאי יש להחמיר לכל הדעות. חשוב לדעת, שהבן איש חי בפרשת קרח החמיר בזה מאוד גם בכלי שאינו בן יומו וכדעת הרמ”א בסי’ צה, ולא התיר אלא במקום שיש הפסד מרובה.

מקורות:

ראה יביע אומר ח”ח או”ח סי’ מג בהרחבה.