תבלינים בשרי וחלבי

שאלה:

לכבוד הרב האם אסור לשפוך מלח מהמלחיה סיר בשרי המתבשל? ואם מותר את המלח לשים בחלב? תודה רבה

תשובה:

שלום רב

לכתחילה יש לייחד תבלינים מיוחדים לחלבי ולבשרי, כיון שמצוי שאדים עולים מהתבשיל לתבלין כשהן חמים ונבלעים בו, אולם בדיעבד רחוק מאוד שזה יאסור את התבשיל, כיון שמשתמשים בכמות מועטה של תבלין, כך שהבשר או החלב הבלוע בו תמיד יהיה בטל בשישים במאכל אליו בזקת אותו [אין כאן חשש של מלתא דעבידא לטעמא, כיון שהבשר הבלוע לא בא לטעם, אלא רק התבלין עצמו].