ביטול רישום חד-צדדי

שאלה:

שלו' רב!
האם יש מניעה הלכתית – מעבר למוסרית – מבעלים של מוסד (גן פרטי מוכר שאינו רשמי, גיל 3), להודיע ימים ספורים לפני תחילת שנה"ל, על ביטול קבלת הילד, מטעמים בלתי ענייניים לגופו של העניין? (נקמנות אישית בהורים)
אשמח למקורות ונימוקים
תודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה,

גן פרטי שהודיעו להורי הילד ימים מספר לפני תחילת הלימודים שהילד לא יגיע לגן, יכולים ההורים להבטיח לגן שכ"ל כפול מכולם ובפועל לא חייבים לשלם אלא את התשלום הרגיל – ככל ההורים.

בהצלחה.

מקורות:

מעיקר הדין הגן יכולים לבטל באמצע העבודה כדין פועל שחוזר בו באמצע היום. אולם נראה שגן פרטי זה דבר האבד, לפי מה שכתב הרמ"א (סימן שלג סעיף ה) שמשרתת נחשב לדבר האבד כיון שהבעל הבית לא יוכל לעשות את העבודה לבדו. וכמו כן בגן פרטי ההורים לא יכולים לשמור על הילד כיון שהם מאבדים את העבודה להם, ולכן נחשב לדבר האבד. ובדבר האבד מבואר בשו"ע (שם) שיכול להטעות את הפועל ולהבטיח לו כפל משכרו ולא חייב לשלם לו את הכפל שכירות.